Herr Manfred Mengert

Ajándék utazás, a Mikulás sírjához


Ha megkérdeznék Tőled, hogy a mikulással kapcsolatosan hova utaznál el legszívesebben, úgy valószinú azonnal rávágnád : a Lappföldre, hisz ott lakik a Mikulás !
14 évvel ezelöttig én is ezt válaszoltam volna. Ma már nem, mert egy Német ismerősöm, (balra fent) két főre helyet biztosított egy vitorláshajón számunkra, mondván: -ha Te ennyi éve mikuláskodsz, akkor megérdemled, hogy elzarándokolj Szt. Miklós sírjához! Így elutazhattam arra a helyre, ahol született , élt és eltemették Szt. Nicolaus püspököt, aki által ma minden év december 5-én megjelenik a gyerekek várva - várt Mikulása ! Ennek az utazásomnak az élményeit szeretném megosztani Veled, és felfedni az a titkot, ami a legendáját övezi. A Mikulás igaz történetével ismerkedhetsz meg, s akkor már számodra sem annyira legenda, mint inkább egy csodálatos ember életéről leírt valóság!

De menjünk sorjában : Jómagam már felnött voltam, amikor tisztázódott, hogy a Mikulás nem a Lappföldön él, és nem karácsonykor a kályhacsövön keresztül érkezik hozzánk! Mikor a palást nyújtotta élményt 13 évvel ezelött megéltem, olyan dolgot kaptam az élettől, amitől nem tudok és nem is akarok megválni! Éppen ezért kutatni kedtem a legenda valóságát, eredetét, és kutattam az igaz történet után, hogy a gyerekek által feltett kérdésekre hiteles választ kaphassanak. Ezt olvashatod el, ha tovább lépsz a következő oldalra:
Irány Antalya... Irány Antalya