fenn


Honnan jön a gyõri mikulás ?El

"A Mikulásnap"

A "győri mikulás" 1988 évben lepte meg először a győri gyerekeket, amikor egy győri ügyes kezű játékos Apuka két éves kislánya  örömére varrt mikulás ruhát, ami olyan szépre sikeredett, hogy elhatározta megossza a többi gyermekkel is a látvány örömét. Hogy ne üres kézzel menjen a gyerekek közé - a Győri Keksz- és Ostyagyár-hoz  fordult segítségért. Halbritter Mátyás vezérigazgató  partner volt a kezdeményezéshez. Következő évben támogatónak társultak a győri Kereskedők és Iparosok is.
A mozgalom  egyre erősödött, mára hagyománnyá vált, és kiemelkedően közhasznú  magán alapítványként  működik: 2100 gyermeket lát vendégül a Színházban egy előadásra, és minden gyermek kap egy tartalmas csomagot a Mikulástól.
Történhet ez abból a támogatás-ból, amit  Győr  város  adományozói  biztosítanak.  Ezen felül  ugyanezt az élményt kapják az idős otthonok lakói, az éppen kórházban lévõ gyermekek, néhány óvoda, iskola, anyás csecsemőotthon.

Kedves játékként indult .

"A levelezés"

   Magyarországon  egyedüli  levelezés 1991-ben egy kislány kérdésére indult -"Miért nem maradsz velünk, a Nagypapa szobájában ellakhatnál ?"    A kérés megragadta a "Mikulás"-t, és bérelt egy postafiókot. Így egész évben lehetőség van rá, hogy a gyerekek leírhassák  örömüket, bánatukat, gondjaikat.
   Ma már 1200 levélre válaszolunk évente. A levélíró gyerekek közül  2100 kisbarátunkat tudjuk meghívni az alapítvány által a Győri Nemzeti Színházban rendezett "győri Mikulás  ünnepségre. 2019 december 8-án.


A levélcím :

"Mikulás Birodalom"
9013 Győr


Ifjúsági telefonos lelkisegély ( M-M Vonal ) hívószáma: 137 00


    A világban  sok  fiatal küzd lelki problémákkal.  Számukra a mai társadalmunk nem nyújt hathatós segítséget.  A telefonos lelkisegély módot teremt egy azonnali  a problémán átsegítő beszélgetésre.
     Szolgálatunk azoknak a gyermekeknek és fiataloknak nyújt  segítséget, akik krízishelyzetüket önállóan képtelenek megoldani. A családi, iskolai problémák, az  erőszak,  magány, kiszolgáltatottság, káros szenvedélyek, szexuális zavarok, életkori sajátosságaiban  felmerülő  gondjaik megoldásához hiányoznak a segítő felnőttek.
     A telefonos szolgálatot professzionálisan képzett önkéntesek, szakemberek irányítása mellett önkéntesen látják el.

A fentiek elég nagy terhet jelentenek, de eszünkbe, eszembe sem jutott hogy a Mikuláskodás hátrányba kerülhet. Hiszen minnél öregebb leszek, annál hitelesebb részemre ez a szerep!

                                                                    Szeretettel : a Mikulás.


Copyrigh @ 1988 Noel Baba Hungary