RÉGIÓK       |       GYŐR       |       SOPRON       |       MOSONMAGYARÓVÁR       |       RÁBAKÖZ
»2006.12.07
  KIADÓ     |     SZERKESZTŐSÉG     |     MÉDIAAJÁNLAT / MEDIENANGEBOT / MEDIAKIT     |     KERESÉS 
B E J E L E N T K E Z É S
KÖZÉLET
Címoldal
Hírek
Üzletvilág
Sportvilág
Otthon/Ingatlan
Autó
Karriertanácsok
Közérdekű infók
Autóbazár (tipp!)
Ingatlanbazár (tipp!)
Cégregiszter
SZABADIDŐ
Mozi/Színház
Program/Szórakozás
Tesztek
Női szakasz
Gyerekeknek
RÉGIÓK
Győr
Sopron
Mosonmagyaróvár
Rábaköz
SZOLGÁLTATÁSOK
Álláskereső
Fórum
Kereső
Apróhirdetés
Online biztosítás
Az újság mellékletei
HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!
Postafiókjába küldjük a Kisalföld Online legfontosabb híreit.
E-mail cím:

Feliratkozás!
KAPCSOLAT
Írjon nekünk!
Várjuk észrevételeit, ötleteit, javaslatait!

Győr és környéke / Vissza a rovat főoldalára
Csalódott a győri Mikulás

Ferenczi József
2005-11-27

Úgy érzi a győri Mikulás, Farkas Imre, hogy kikosarazták, s vele együtt azt az ügyet is, amit képvisel.


Úgy érzi a győri Mikulás, alias Farkas Imre, hogy kikosarazták, s vele együtt azt az ügyet is, amit, illetve akit képvisel: a Mikulást váró több ezer győri és Győr környéki gyereket.

Tíz éve kéri, szorgalmazza, nem többel, csupán azzal támogassa őt Győr, hogy évente egy alkalommal díjmentesen ad neki egy helyet, ahol megrendezheti a gyerekek Mikulás-ünnepségét – mondja Farkas Imre, a megyeszékhely ismert polgára, foglalkozását tekintve szabó. Amiért a szerkesztőséghez fordult, nem más, mint hogy nagyon akadozva támogatja őt legkevésbé sem önös szándékában a város. A Mikulás-ünnepségre a Győri Nemzeti Színház lenne a megfelelő hely, de az intézmény vezetői úgy támogatták kérését, hogy ne lehessen azt elfogadni.

Ami eddig történt

Megírtuk korábban: vasárnap szerette volna a házat, mint megszokottan évek óta a Mikulás-ünnepségre, amikor gyerekek, szülők ott lehetnek, a színház viszont hétfőn 9 és 11 óra, illetve 14 és 16 óra között időt jelölt meg lehetséges időpontnak. Miként fogadhatta volna el? Mindkét időpontban a kicsik bölcsődében, óvodában, iskolában vannak, a szülők kora estig dolgoznak.

Kényszerhelyzetben

Ezért a győri Mikulás kényszerhelyzetében december 4-re, vasárnapra, a Richter Terembe hirdette meg az általa már tizenhetedszer megtartott, megszervezett Mikulás-ünnepséget. Alkalmas helyszín ez is, csakhogy az estéért a fenntartó 500 ezer forintot kér. A győri Mikulás azt állítja, ekkor levélben fordult Balogh József polgármesterhez, kérve, járjon közben a nemzeti színháznál, hogy részükre, az önkormányzattól kapott és az ezen összeghez járó állami támogatásból térítse meg számára a bérleti díjat. Farkas Imre azt állítja, a polgármester nem válaszolt levelére, ehelyett tudatta, hogy polgármesteri keretéből százezer forinttal támogatja.

Bérletes előadás miatt

A Győri Nemzeti Színház igazgatója, Korcsmáros György azt közölte a szerkesztőségünkkel, hogy december 4-re, hétfőre időkorlátozás nélkül adta volna át a házat a Mikulás-ünnepségre. Arra, hogy miért nem a Farkas Imre által kért vasárnapi napra, ismét az volt a válasza, vasárnap bérletes előadásokat tartanak, szerződéses kötelezettsége van, több millió forintos veszteség érte volna a színházat. A Mikulás-ünnepségre a színháznak juttatott pénzt zárolták, azt nem tudja visszajuttatni.
Balogh József azt közölte a Kisalfölddel, nem felel meg a valóságnak, hogy nem válaszolt Farkas Imre levelére, szóban igenis válaszolt.

A Mikulás-ünnepség céljára év elején átutalt az önkormányzat 500 ezer forintot, hogy az ezután járó állami támogatást le tudja hívni az intézmény. Sajnálja, közölte a polgármester, hogy időpont-egyeztetés miatt nem tartható meg a rendezvény a Győri Nemzeti Színházban, de ennek ellenére sem hajlandó a színháznak átutalt pénzt visszavonni az intézmény nehéz anyagi helyzete miatt, s azért sem, mert ez esetben az önkormányzat által átutalt pénz után járó állami támogatást is vissza kellene fizetni. Balogh József arra viszont ígéretet tett, saját keretéből százezer forintot juttat a Mikulás-ünnepség más helyszínen történő megrendezéséhez.



Hétköznapi lesz a Mikulás-ünnep


fórum indítása e témában




NetrixNetrix
A Kisalföld Online kiadója a Lapcom Kft.